Babyshower present

/
/
Babyshower present

Överraska de snart nyblivna föräldrarna med en fin babyshower present

Något som alltid är roligt är när ett litet barn är på väg att anlända till världen, särskilt om man har någon i sin närhet som är gravid. Då är det inte ovanligt att man någon gång under graviditeten anordnar en babyshower. Denna festlighet, som den gravida antingen överraskas med eller är med och planerar, är helt enkelt ett firande för att ett barn är på väg. Det bjuds ofta på fika eller andra tilltugg, det leks lekar som till exempel att den gravida ska smaka och gissa på barnmat eller att den gravida ska byta en blöja med förbundna ögon, och hela tillställningen är fylld av kärlek och skratt.

Det ger dessutom bort presenter, vilket för många kan vara en ganska svår uppgift, särskilt om man aldrig tidigare varit på en babyshower. Vad är egentligen passande att ge bort? Nedan ska vi ge dig våra bästa tips på presenter till en babyshower och vi hoppas att vi efter denna artikel kommer lämna dig inspirerad.

Våra bästa presenttips på babyshower presenter

Kläder är alltid en hit

Vi börjar med en klassiker, nämligen kläder. Småbarnsföräldrar kan sällan få för mycket gulliga barnkläder. Dessutom kommer det garanterad bli en hel del ombyten när det gäller spädbarn så hellre för mycket än för lite bebiskläder!

Ett tips när det gäller valet av kläder är att i förväg ta reda på vilka plagg som den gravida redan har många av. Fråga gärna om vilka storlekar (och kanske även färger) hon önskar sig, då det ofta kan vara så att hon hellre vill ha kläder i större storlekar som barnet kan växa in i. Att köpa en uppsjö av bebiskläder i den minsta storleken kan kännas lite onödigt eftersom barnet trots allt växer ur dem ganska snabbt.

Leksaker och prydnader

Att köpa mjukisdjur är ofta en hit. Gulliga och mjuka kaniner, björnar och hundar hittar man nästan överallt. Detta är ett säkert kort om man ska på en babyshower. När det gäller övriga leksaker kan en god ide vara att titta efter träleksaker. Detta eftersom många plastleksaker kan innehålla giftiga ämnen som kan vara skadliga för barnet. Så köp hellre i trä och gärna kravmärkt om du vill vara på den säkra sidan. Dessutom är träleksaker tåligare, vilket gör att de håller längre.

En annan bra present kan även vara att ge bort en vacker sparbössa eller skallra, kanske i silver eller något annat fint material. Kanske en fin speldosa kan göra sig fin i barnrummets fönster?

Bygg en blöjtårta

En blöjtårta har kommit att bli en naturlig del av en babyshower. Med andra ord kan det inte bli fel om du satsar på att köpa eller bygga din egen blöjtårta. Detta är alltså en skapelse i form av en tårta som är helt och hållet uppbyggd av ihoprullade blöjor. Inte minst är tårtan vacker, den kommer även spara föräldrarna en hel del pengar eftersom de slipper köpa så många blöjor (vilket faktiskt kan bli en dyr historia) och dessutom är den lätt att göra personlig. Väljer du att bygga ihop din egen blöjtårta kan du fylla den med andra fina saker, som till exempel en babyolja, tvålar, haklappar eller nappar. Det är endast fantasin som sätter gränser här!