Alla hjärtans dag presenter

/
/
Alla hjärtans dag presenter

Alla hjärtans dag present

Alla hjärtans dag har firats i hundratals år och fick sitt stora genombrott i Sverige på 90-talet. Idag är firandet av alla hjärtans dag lika självklart som vilket högtidsfirande som helst. Alla hjärtans dag är dessutom den enda högtiden där kärleken är i centrum och är därför den mest romantiska högtiden. Vi uppvaktar de som betyder mest för oss med fina alla hjärtans dag presenter och blommor. Ofta ger vi bort alla hjärtans dag presenter som chokladaskar, gulliga nallar, fina smycken och inbundna böcker. Ibland ger vi bort upplevelsepresenter som avkopplande SPA-besök, romantiska middagskryssningar och hissnande luftballongsfärder. Vad du ger bort till din älskling beror naturligtvis på vad han eller hon gillar.

Alla hjärtans dag presenter på nätet

Om du vill ge bort en fin alla hjärtans dag present utan att göra ett alltför stort hål i din plånbok ska du köpa din alla hjärtans dag present på nätet. På nätet kan du köpa en finare present för mindre pengar. Om ni inte bor ihop kanske du vill skicka alla hjärtans dag presenten direkt till din partner, vilket är lätt gjort om du handlar på nätet. När du gör din beställning fyller du helt enkelt i den leveransadress som du vill att presenten ska levereras till. På så sätt slipper du även att betala för en extra fraktavgift.

Om alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är ursprungligen en europeisk tradition som spred sig lavinartat i USA på 1900-talet. Sverige importerade i sin tur alla hjärtans dag från USA år 1956 då NK satsade hårt på att få svenskarna att fira alla hjärtans dag. Det skulle emellertid dröja till 90-talet innan alla hjärtans dag började firas på allvar i Sverige.

Alla hjärtans dag kallas även för Valentindagen och Sankt Valentines dag eftersom alla hjärtans dag anses ha sina rötter i Valentines tragiska öde. Valentine var en präst i Rom som på 200-talet vigde unga människor i hemlighet eftersom kejsaren hade förbjudit äktenskap mellan unga människor. Valentine greps tillslut och avrättades den 14:e februari år 269. Innan Valentine dog sägs det att han skrev kärleksbrev till fångvaktarens dotter som han var djupt förälskad i.

Valentindagen, alla hjärtans dag, började omnämnas på 1370-talet och att välja sin ”Valentin” var samma sak som att fria. Ända fram till 1700-talet motarbetades Valentindagen av kristna puritaner, men sedan blev firandet av Valentindagen rumsrent. På 1700-talet var det oftast männen som uppvaktade kvinnor med presenter och på 1800-talet skickade kärleksparen fina brev och kort till varandra. Idag ger både män och kvinnor fina alla hjärtans dag presenter och kort till varandra.

Tips på alla hjärtans dag present för alla

Alla hjärtans dag är den stora kärleksdagen, den dag då det verkligen är läge att visa sin partner hur mycket man älskar henne eller honom. Det är också dagen då det är dags att komma till skott och visa hur intresserad man är av en viss person med fina alla hjärtans dag presenter, blommor och choklad. Eller varför inte fira med lite champagne och en god middag också?

Här perfekt alla hjärtans dag presenter

  • Blommor och choklad. Blommor och choklad funkar alltid som alla hjärtans dag present. Det kanske låter lite uttjatat, men det är det inte. Det är inte mycket som slår en fantastisk blombukett eller ett par riktigt stora, snygga, dyra rosor som levereras direkt till dörren med ett blommogram. Och choklad uppskattas alltid. Det finns hur exklusiv och god choklad som helst som kommer i riktigt snygga förpackningar. Du kan även skicka chokladen med ett chokladbud om du vill.
  • Smycken. Både killar och tjejer kan ge fina smycken till varandra i allahjärtansdagpresent. Om du är kille finns det massor av fina smycken som du kan ge i allahjärtansdagpresent till din flickvän: halsband, armband, ankelkedjor eller ett par fina örhängen. Ni tjejer kan till exempel ge ett snyggt halsband eller en klackring till era pojkvänner.
  • Upplevelsepresenter. En romantisk middag, en teaterkväll med middag, en luftballongfärd eller en vinprovning är alla utmärkta allahjärtansdagpresenter. Du kan annars ge bort en upplevelse som du själv inte deltar i. Om du har en sportig eller actiontokig partner kan du ge bort en fallskärmshoppning, en sportbilstur, bungyjump eller en isklättring i alla hjärtans dag present. Många tjejer brukar uppskatta en SPA-behandling, manikyr, pedikyr, en ansiktskur eller en makeup- och färganalyskurs.

Varför ge en alla hjärtans dag present?

Alla hjärtans dag är en gammal europeisk tradition som har rötter ända tillbaka till 200-talet då myten om Valentin uppstod, därav namnet Valentine s Day på engelska. Enligt myten vara Valentin en präst i Rom som i smyg vigde unga människor eftersom det var förbjudet på den tiden, men tillslut greps Valentin och då mötte han sitt tragiska öde, han avrättades.

Det här är i alla fall den vanligaste myten om hur alla hjärtans dag uppstod. Det som man med säkerhet vet är att firandet av alla hjärtans dag började 1300-talet i Europa och spred sig till USA på 1900-talet och det var då som Valentines Day blev populär på riktigt. I Sverige började alla hjärtans dag firas 1956 då NK gjorde allt för att svenskarna skulle börja fira denna dag, men det skulle ta ytterligare några årtionden innan det blev en självklar högtid även här.

Idag firar vi denna dag genom att visa våra nära och kära våran kärlek och uppskattning.

Presenterna.se tycker att det är en självklarhet att man ska fira denna fina dag med ännu finare alla hjärtans dag presenter, kanske med några av de presenter du hittar här?