Doppresenter

/
/
Doppresenter

Personliga doppresenter

Att ta med sig en doppresent till det lilla barnet som ska döpas är lika självklart som att dyka upp på dopet. Doppresenten är en av barnets allra första presenter i livet och det ska du ta på allvar genom att köpa en doppresent som du har valt ut med omsorg.

Förr i tiden gav man nästan alltid bort fina minnessaker i mässing, koppar och silver, såsom fina smycken och askar för den första tanden eller hårlocken, det är utmärkta doppresenter som är personliga och kan bli värdefulla minnen med tiden.

Användbara presenter till dop

Men idag är det fullt accepterat att ge bort någon som barnet själv uppskattar redan på dopdagen. Mjukisdjur, pedagogiska leksaker, färggranna leksaker som låter och babygym som utvecklar barnets motorik är typiska exempel på såna doppresenter. Doppresenter som funkar till både flickor och pojkar.

Andra bra doppresenter är barnkläder, något som uppskattas extra mycket av föräldrarna eftersom barnet ständigt växer ur sina kläder. Om du funderar på att ge bort kläder som doppresent och inte vet barnets storlek är det bättre att köpa lite för stora barnkläder än för små eftersom barnet förr eller senare kommer att växa i dem.

Fler tips på doppresenter

Minnessaker

Klassiska doppresenter som fotoramar, silverskedar smycken går alltid hem. Även de små förvaringsburkarna i mässing eller nysilver för den första hårlocken och den första tanden kan aldrig bli fel. Den här typen av presenter har barnet med sig som ett minne hela livet och brukar ges bort av släktingar och nära vänner till familjen.

Leksaker

Förr i tiden köpte man i stort sett bara minnessaker till det nyfödda barnet, vilket gjorde risken stor för att någon annan köpt ungefär samma sak var stor. Numera är det lika vanligt att man köper leksaker eller kläder i doppresent. Det lilla barnet kommer säkerligen att uppskatta små skallror, bitringar, nallebjörnar, en mjuk gosig filt eller ett babygym som utvecklar barnets motorrik.

Barnkläder

Som alla känner till så växer de små liven enormt fort, därför är det ingen dum idé att köpa barnkläder som är en eller ett par storlekar för stora för framtida behov, men tänk på att säsongsanpassa kläderna.

Presentkort

Om du fortfarande känner dig osäker på vad du ska köpa i doppresent kan du alltid köpa ett presentkort. Då kan föräldrarna själva avgöra vad deras nyfödda barn ska få och det är ju aldrig fel eftersom de förmodligen vet bäst själva vad deras barn behöver. De allra flesta butiker säljer presentkort, oavsett om det handlar om kläder, leksaker eller minnessaker.