/
/
Gitarrlektioner Online

Gitarrlektioner Online

895 kr

Ta gitarrlektioner online – Lära dig att spela

Utan att ta gitarrlektioner så kommer du aldrig att lära dig hur man gör för att en gitarr ska låta vackert när den hamnar i dina händer. För alldeles oavsett om det är Slash, Eric Clapton eller Göran Söllscher du vill låta som så behöver du ta gitarrlektioner för att greja det. Gitarrlektioner kommer att ge dig helt nya verktyg som gör att du kommer att utvecklas som gitarrist mycket snabbare än om du satsar på att bli självlärd. Visst finns det många fördelar med att som gitarrist vara autodidakt men i långa loppet så kommer du att tjäna massor på att ändå ta gitarrlektioner. När du tar gitarrlektioner så får du all kunskap om instrumentet ifråga och hur du ska kunna få din gitarr att sjunga levererad av en person som verkligen kan det här med att lira gitarr. Du märker det ganska snabbt själv, eller hur? Om du verkligen vill satsa på att lära dig hur man spelar gitarr så är du mer eller mindre nödd och tvungen till att sätta dig i skolbänken och lära dig hela grejen från grunden.

Nu erbjuds Gitarrlektioner online, då får du möjlighet att lära dig oavsett vart någonstans i landet du har och oavsett hur ditt tidsschema ser ut! Lektionerna är 45 minuter långa och ni över på det du vill och behöver utifrån din tidigare erfarenhet.

Ge gitarrlektioner i upplevelsepresent

Känner du någon som har en dröm om att spela musik? Låt personens dröm bli till verklighet och ge en knuff i rätt riktning genom att ge bort en gitarrlektion i present. Lektionen är online men finns även på plats i Stockholm om så önskas. Lektionen är ca 45 minuter lång och du får lära dig vad du vill och känner efter dina behov och erfarenhet. Detta är en rolig present för alla att motta, såväl nybörjare som erfarna och i alla åldrar!

Gitarrlektioner – Det finns alltid mer att lära sig

Du har alltså tänkt lära dig att spela gitarr? Då har du förmodligen också hunnit boka dina allra första gitarrlektioner? I så fall ber vi att få gratulera dig till ett mycket bra val. Du kommer nämligen att ha mycket stor glädje av dina kunskaper i att spela gitarr. Det finns nämligen så väldigt många positiva grejer med att spela gitarr. Här har du i vart fall ett par av alla dessa fördelar. Gitarren är ett minst sagt mångsidigt instrument. Detta betyder att du kan använda din gitarr till så gott som varje tänkbar musikstil. Gitarren är ett instrument som är lätt att bära med sig överallt och dessutom ger den väldigt mycket tillbaka till personen som trakterar den. Att lära sig spela gitarr, eller vilket annat instrument som helst, är att ge sig ut på en lång och spännande och inte minst intressant resa som i praktiken betyder att det tar dig en hel livstid att lära dig hur man behärskar detta instrument.

Aldrig fullärd

Grejen är att man de facto aldrig hinner bli riktigt fullärd på sitt instrument. Det betyder inte på något sätt att du prompt måste ta gitarrlektioner vecka ut och vecka in i hela ditt liv. Men för att bli riktigt bra på ditt instrument så är du piskad att öva och öva och åter öva. Det finns ett ordspråk som lyder något i stil med detta: ”En vinnare ger aldrig upp.” Det kan måhända låta hårt och brutalt att säga det om något så mjukt och trevligt som att spela gitarr. Men sanningen är ändå den att om du vill lära dig spela gitarr så kan du aldrig lägga av. En musikprofessor vid ett av våra största universitet i Sverige hade hela sitt vuxna liv samma namnskylt på sin dörr. Ovanför hans namn på ytterdörren till hans lilla lägenhet stod det med snirkliga bokstäver ”Musikstuderande”. Det säger en hel del om inställningen till musiken.

Rätt inställning till musiken

Men låt dig för allt smör i hela Småland inte bli avskräckt från att börja ta gitarrlektioner i akt och mening att lära dig spela gitarr, detta underbara instrument. Det är inte svårt så länge man har den rätta inställningen till det hela. Det brittiska rockbandet Status Quo, som har gjort den svängiga boogierocken byggd på tre ackord till sin grej, har också alltid haft en skön inställning till sin musik, diametralt motsatt till nyss nämnde musikprofessor. Ett av bandets album heter, översatt till svenska, ”På jakt efter det fjärde ackordet”.

Till sist

Låt oss till sist bara summera allt det som vi velat ha sagt med den här artikeln. Musiken är ett stort mysterium som det ärligt talat tar en hel livstid att lära sig förstå. Man kan ägna hela sitt liv åt att spela gitarr eller något annat instrument, men ändå aldrig bli helt fullärd. Men detta till trots så ska du inte bli avskräckt från att ta gitarrlektioner och börja spela på riktigt. Gitarren är nämligen ett instrument som du kommer att få så otroligt mycket glädje av. Lycka till med dina gitarrlektioner.

 

Den kommunala musikskolan – Historia

För några årtionden sedan fanns det en kommunalt driven musikskola i varje kommun i vårt avlånga land. Det var en perfekt plantskola för alla ungar som var intresserade av musik. Den kommunala musikskolan fostrade fram ett stort antal av våra allra främsta yrkesmusiker. Denna musikskola gav varje unge som ville lära sig spela möjligheten att kunna hitta sitt eget musikinstrument och sedan satsa på att lära sig behärska det genom idog träning och åter träning. Den kommunala musikskolan var något av dåtidens Idol, programmet på TV. Tyvärr så finns inte denna form av helt gratis musikutbildning längre, vilket i praktiken betyder att om du till exempel vill lära dig spela gitarr så måste du boka gitarrlektioner via något studieförbund eller på rent privat väg.

Hårt arbete och fast beslutsamhet

Att lära sig spela gitarr är inget som man grejar på en kafferast. Det handlar inte ens om ett eller ett par år. Du måste vara beredd på att satsa fullt ut och med hjälp av hårt arbete och fast beslutsamhet lära dig denna minst sagt svåra konst. Men när du väl har börjat lära dig hur man ska göra för att din gitarr ska klinga som vackra och silverne klockor så får du direkt utdelning för allt slit och alla ömma fingertoppar som är resultatet av dina skalor på gitarren.

Bli en riktig gitarrhjälte

Vilka gitarrister har påverkat dig allra mest? Skulle du vilja lära dig att spela precis som de gör på skiva och live på scenen? Drömmer du om att bli en riktig gitarrhjälte? Då vill vi gratulera dig. Låt inget hindra dig från att nå dina drömmars mål. Det är genom att öva, öva och öva ännu mer som du kan förverkliga din dröm om att spela som alla gitarrhjältar gör. Bästa sättet att göra det på är att få tag på gitarrlektioner som passar för just dig. Det är faktiskt inte så svårt som det kan låta. Visst kan man lära sig att spela gitarr utan att för den skull behöva ta gitarrlektioner, men frågan är om det är mödan värt. Skulle du vara utrustad med ett perfekt gehör så kan du nog säkert fixa det hela utan lektioner. Men för alla oss andra är det andra bullar som gäller. Gitarrlektioner finns i ett ganska stort antal olika prisklasser. Kolla för säkerhets skull på nätet för att hitta något som passar just din plånbok. Gitarrlektioner kan man hitta hos såväl studieförbund som hos privata aktörer. Välj det koncept som passar just dig allra bäst.

Guitar Hero TV-spel

i stil med Guitar Hero har utan tvivel lockat många användare att plocka upp gitarren på riktigt och börja spela järnet. Det fina i kråksången när det gäller just den här typen av spel är att man kan få en knuff i rätt riktning av dem. Att spela Guitar Hero kan med andra ord på sätt och vis fungera som en slags musikskola och är därför inte på något sätt man ska förakta. Men det finns givetvis många andra sätt att lära sig hur man spelar gitarr. Det man ska ha klart för sig när det gäller såväl gitarr som alla andra musikinstrument, och som vi redan har nämnt om i inledningen av den här artikeln, är att man som utövare måste vara beredd på att lägga ner massor av tid på att öva för att kunna bli riktigt bra. Det är din passion för musiken och det instrument som du har valt att lära dig behärska som är avgörande för om du kommer att lyckas eller inte. Kom ihåg den enkla lilla regeln som lyder så här: ”En vinnare ger aldrig upp”.

Olika varianter av gitarrlektioner

Om du verkligen vill lära dig spela till exempel gitarr och därmed bli en riktig gitarrhjälte så har du många olika sätt att välja mellan. Antingen så tar du din gitarr under armen och knallar iväg till närmaste studieförbund där du anmäler dig till någon av deras gitarrkurser. Ett annat alternativ är att du tar en personlig kontakt med en privatlärare för att på så sätt få ta del av de gitarrlektioner som denne gitarrist ger. Och dessa kan ju tas på plats, eller online som vi pratar om här. Det alternativet är i och för sig betydligt dyrare än studieförbundet men smakar det så kostar det också. Ett tredje alternativ som du kan prova på är att helt enkelt slå dig ihop med några likasinnade vänner och starta ett band där ni allihop kan få utlopp för er kreativitet och lära er spela tillsammans.

Lär dig att spela gitarr som dina idoler

Alla har vi väl beundrat och sett upp till alla dessa skickliga och urstyva gitarrister som leker fram toner på sina gitarrer på ett till synes enkelt sätt? Det finns väl knappt någon som inte vid i vart fall något enstaka tillfälle i livet velat bli lika duktig som de? Skickliga gitarrister, ibland kallar vi dem för gitarrhjältar, finns det gott om i så gott som alla musikaliska genrer och inriktningar. Yngwie Malmsteen Gary Moore Andrés Segovia

Tips på gitarrlektioner

Skulle du vilja lära dig att spela gitarr på samma sätt som alla dina idoler och musikaliska förebilder gör? Vad bra, då ska du nämligen fortsätta att läsa den här artikeln där du kommer att få ta del av diverse goda tips om var och hur du kan få gitarrlektioner. Häng på nu så kör vi. Det finns ett mycket stort antal möjligheter för dig att kunna få de gitarrlektioner som du behöver för att kunna lära dig att lira gitarr som alla dina idoler gör. Låt oss därför ta och kika lite närmare på några sätt att bli en riktig gitarrhjälte. Spela gitarr ska vara roligt Det allra första som man tänker på när man talar om gitarrlektioner är att man måste sitta och traggla sig igenom ett oändligt antal skalor tillsammans med en gitarrlärare och här någonstans brukar de allra flesta ge upp och kasta in handduken av pur tristess. Men det behöver absolut inte vara tråkigt att lära sig att hantera en gitarr. Om den gamla musikskolemodellen till äventyrs inte skulle fungera för dig så finns det många andra vägar att gå för den som vill lära sig spela men inte ödsla tid på gitarrlektioner. Många grymma gitarrister har lärt sig att behärska sitt instrument till fulländning bara genom att följa den gamla hederliga metoden att ”höra och göra”, det vill säga att man har lärt sig spela gitarr på rent gehör. Det är en metod för den eller de som har ett så kallat musiköra och som klarar av att kopiera något som man har lyssnat på. Ett flertal av historiens allra främsta kompositörer har följt den här principen. Den före detta medlemmen i The Beatles Paul McCartney är ett exempel av många.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Gitarrlektioner Online”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna produkt innehåller annonslänkar.