/
/
Laserdome

Laserdome

195 kr

Laserdome – En rolig upplevelse med en vän

Har du en vän som gillar spänning och adrenalin? Kanske som är en sucker för roliga lekar? Bjud med personen på en laserdome match! En perfekt present att göra tillsammans på födelsedagen.

Matchen är ca 15 minuter lång och ni spelar tillsammans med i en grupp tillsammans med andra. Ni delas upp i två lag som tävlar mot varandra. Ett optimalt tillfälle för att hitta nya vänner, kanske kan ni alla gå ut på en bärs efteråt?

All utrustning får ni på plats och ingår i priset, vilket även en valfri dryck gör.

Upplevelsen finns på plats i Stockholm och är för två personer.

 

Vad är Laserdome?

Alla talar om Laserdome, men vad är det för något egentligen? Ja, rent kortfattat handlar det om ett svenskt företag som sysslar med så kallad laserspel och som har arenor för detta ändamål på tolv olika platser i vårt land.

Laserspel, laser game, lasersport, Laserdome. Ja, kärt barn har som bekant väldigt många olika namn. Men alla de nyss uppräknade benämningarna handlar allihop om ett och samma spel, det som vi i Sverige oftast benämner som Laserdome.

Låt oss ta en lite närmare titt på vad detta fenomen handlar om och var du kan spela Laserdome någonstans, främst i Stockholm men även på andra platser runtom i vårt avlånga land. För den som till äventyrs aldrig hört talas om Laserdome kan vi berätta att:

  • Det handlar om ett spännande och actionfyllt spel som man kan spela både inomhus såväl som utomhus.
  • Precis som namnet på spelet avslöjar så använder man sig av IR-handeldvapen som skickar ut laserstrålar som man ska försöka träffa sina medspelare med.
  • Laserdome påminner till viss del om paintball med den skillnaden att det i detta fall handlar om laserstrålar och inte färgkulor.

 

Passar för olika typer av firanden

Laserdome är en grej som de facto passar alldeles utmärkt för olika typer av fester, i stil med födelsedagskalas, svensexor och möhippor och liknande glada sammankomster där man är ett gäng partysugna kompisar som vill umgås på ett spännande och kanske något annorlunda sätt.

Man kan spela Laserdome om man är helt ensam också. I detta fall är de levande måltavlorna utbytta mot fasta attiraljer som man ska sikta på och försöka träffa. Det ska tilläggas med skärpa att det är minst lika kul att spela Laserdome själv som i grupp.

Det handlar med andra ord om ett spel som har mycket stora likheter med äkta strid. Skillnaden är att de laserstrålar som man försöker träffa varandra med är helt ofarliga, men i övrigt känns de militära elementen igen.

Om ni spelar Laserdome inomhus så sker detta i lokaler som är helt nedsläckta. Därinne i mörkret ska ni sålunda möta ”fienden” ansikte mot ansikte men det finns även andra faror som lurar bakom nästa hörn, till exempel minor och falluckor.

Att spela Laserdome utomhus, i en skog eller på en speciell bana, kräver dock utrustning som är anpassad för dagsljus och andra utomhusförhållanden.

Det krävs de facto väldigt mycket av datorkraft för att kunna driva en anläggning som är anpassad för lasersport. Därför kom det att dröja ända fram till mitten av 90-talet innan man kunde erbjuda fullgoda lasersportanläggningar.

Från USA till Sverige

Hela grejen med laserspel har, precis som så mycket annat numera, sitt ursprung i USA där landets soldater i slutet av 1970-talet tränades i strid med hjälp av laservapen. Denna militära träningsteknik omdanades snabbt till det världsvida fenomen som vi idag kallar för laserspel.

I Sverige opererar företaget Laserdome i följande städer:

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö
 • Linköping
 • Norrköping
 • Helsingborg
 • Umeå
 • Borås
 • Halmstad
 • Skövde
 • Kristianstad
 • Ronneby
Laserdome Stockholm

Du som bor i Sveriges huvudstad Stockholm kan, om du inte redan visste om det, spela laserspel hos Laserdome på inte mindre än fyra olika platser i stan. Laserdome Stockholm finns nämligen i Bromma, Farsta Strand, Hägersten och på Surbrunnsgatan mitt i city.

Cityanläggningen på Surbrunnsgatan 42 ligger mitt emot Hard Rock Café. Laserdome Stockholm har väldigt mycket att erbjuda sina besökare. Förutom redan nämnda laserspel erbjuder man dartbar, arkadspel och en hel massa annat.

Laserspel är verkligen något alldeles extra och hos Laserdome Stockholm blir varenda kotte som barn på nytt när man iförd en speciell väst med sensorer och beväpnad med en tuff laserpuffra jagar sina medspelare i mörklagda labyrintliknande gångar och prång.

En mycket positiv grej med Laserdome är att man aldrig kan vara för gammal eller för ung för att utöva sporten, såvida man inte är en liten knatte som av kroppsliga skäl inte kan bära den obligatoriska västen. Annars är det bara att panga på för kung och fosterland.

När Laserdome drog igång sin första anläggning i Stockholm så hade man en åldersgräns på 16 år för att få delta, men den åldersgränsen är sedan flera år tillbaka bortplockad. Det enda som krävs numera är, som tidigare nämnts, att man kan bära den specialtillverkade västen.

Laserdome Stockholms tre systeranläggningar i Bromma, Farsta Strand och Hägersten håller allihop lika hög klass och är lika tekniskt utrustade som Laserdome på Surbrunnsgatan. Välj den anläggning som fungerar allra bäst för just dig och ditt gäng.

Laserspel är lagspel

Att spela laserspel är som du kanske redan har noterat en grej som man gör tillsammans i en grupp. Man delar helt enkelt upp sig i två eller fler grupper och krigar sedan järnet mot varandra. Det är litegrann som paintball fast med laserstrålar som vapen istället för färgkulor.

Laserdome är utan tvekan något av det mest spännande och roligaste man kan ägna sig åt. Att smyga runt i mörkret, med sitt laservapen i handen, på jakt efter ”fienden” gör att man nästan känner sig som hjälten i en äventyrsfilm.

Att efteråt sitta tillsammans med sina vänner med en kopp fika och sammanfatta hela ”dramat” i de mörka gångarna och labyrinterna kommer att locka till många glada skratt och igenkännande utrop. Det här är något som ni bara måste uppleva tillsammans.

Hör av er till er närmaste Laserdome i Stockholm för att boka in er för att spela laserspel.

Spela Laserdome inomhus

Faktum är att man kan spela Laserdome både inomhus och utomhus. Inomhus kör man på i lokaler som är mörklagda. Både västar och puffror är anpassade till detta inomhusspel i mörker. Det kan finnas minor och andra dolda faror utlagda utmed banan för att göra det hela ännu mer spännande.

Hela spelet styrs av en dator som även sköter om att den rätta poängen delas ut för varje träff som spelarna får in på varandra. Spelet brukar också ackompanjeras av speciellt utvald musik. Laserdome är ett fysiskt krävande spel där även spelarens taktiska sinne sätts på prov.

Spela Laserdome utomhus

Det fungerar alldeles utmärkt att spela Laserdome utomhus också. Det vanliga är att man håller till på en paintballbana eller i en skog. Utrustningen som man använder för utomhusbruk skiljer sig ganska markant från den som används för Laserdome inomhus.

Det viktiga är att utrustningen är anpassad för längre avstånd. Vapnen måste även vara av kraftigare sort för att kunna skjuta starkare signaler, speciellt med tanke på att man spelar i fullt dagsljus.

 

Militärt träningssyfte

Det var från allra första början, någon gång på 70-talet, ett sätt för amerikanska marinkåren och de andra vapenslagen att under verklighetstrogna former träna sina soldater i strid. Faktum är att man fortfarande använder sig av lasersport i militärt träningssyfte fast numera under mycket mer avancerade former.

Det dröjde dock inte särskilt länge förrän några entreprenörer upptäckte möjligheten att bredda användandet av laser game och göra en kommersiell grej av det hela. Under 80-talet spred sig lasersporten som en eld över hela världen.

Högteknologiska lasersportanläggningar

Men det skulle dock dröja en bit in på 90-talet innan tekniken hade utvecklats tillräckligt för att man skulle kunna driva lasersportanläggningarna på det högteknologiska sätt som de facto krävs för att det ska vara roligt att spela Laserdome, som man oftast benämner detta spel.

Det krävs nämligen oerhört kraftfulla datorer för att all teknik i och kring en Laserdomeanläggning ska kunna fungera på ett någorlunda tillfredställande sätt. Det är nämligen datorn som är själva hjärnan i spelet.

Fysiskt krävande

Laser game, eller laser tag som detta spel även brukar kallas i vissa sammanhang, utkämpas bäst i totalt mörker där deltagarna ska lokalisera och skjuta ner varandra med de laserpistoler man är utrustade med.

Stämningsfull musik ackompanjerar hela bataljen och hela spelet styrs av en dator som räknar poäng, redovisar vinstgivande träffar och alla hinder som kan dyka upp utefter banan. Till skillnad från andra spel är Laserdome väldigt fysiskt krävande.

Det är hur kul som helst att spela Laserdome och om du aldrig har provat på detta spännande spel tidigare så är det faktiskt hög tid att du gör det nu. Laserdome hade tidigare en nedre åldersgräns på 16 år men den är borttagen numera. Det enda som krävs är att du kan bära den specialtillverkade västen.

 

Laserdome för företagsevent

Boka Laserdome i Stockholm till företagseventet, möhippan eller svensexan

Laserdome är den perfekta platsen för ett företagsevent, en möhippa eller svensexa eller varför inte till 50-årsfesten. Det finns nog ingenting i hela världen som går upp emot adrenalinkicken att få jaga varandra genom mörka gångar och över höga hinder.

Har du aldrig hört talas om Laserdome tidigare? Då ska vi berätta mer för dig här och nu. Laserdome kan enklast beskrivas på följande sätt:

 • Spelet påminner till viss del om paintball.
 • Laserdome kan man spela både inomhus och utomhus.
 • Man spelar antingen själv eller flera personer tillsammans.
 • Spelet går ut på att man ska lokalisera sina motståndare i mörkret eller i en skog, om man spelar Laserdome utomhus.
 • Ni är allihop utrustade med varsin laserpistol av IR-typ samt speciella västar som markerar varje träff.

Vissa utövare av lasersport, som detta spel också brukar kallas ibland, har sagt att det känns som om man är en figur som befinner sig mitt i ett stort dataspel när man spelar Laserdome. Man blir som alldeles uppslukad av spelet när man agerar i mörkret.

Laserdome var från allra första början ett sätt för den amerikanska marinkåren att öva sina soldater i strid på ett ofarligt sätt. Det fungerade så pass bra att man fortsatte att utveckla laserspel i militärt träningssyfte, även efter det att spelet hade blivit kommersiellt.

Ett framgångsrikt koncept

Från att alltså ursprungligen ha varit en ren militär angelägenhet har Laserdome utvecklats till att bli ett minst sagt framgångsrikt koncept som lockar stora grupper av spelare till sig oavsett var någonstans som man etablerar nya lokaler.

Laserdome är utan minsta tvivel ett helt perfekt ställe att förlägga en fest av något slag till. Här kommer ni allihop, inte bara personen som är själva föremålet för partyt alltså, att få vara med om en upplevelse som inte liknar något annat ni har varit med om. Garanterat.

Ni kan exempelvis dela upp er i två enheter som ska bekriga varandra därinne i det kompakta mörkret. Ni blir med andra ord två stridande ”arméer” som ska utkämpa ett krig med laservapen bland gångar, minor och andra fällor samt hinder.

Att smyga runt där i mörkret i jakten på ”fiender” att nedgöra genom att träffa honom eller henne med en laserstråle från det vapen man bär i händerna är utan minsta tvekan något av det absolut häftigaste och mest äventyrliga som man kan vara med om.

Boka Laserdome i Stockholm för ert nästa event

Om ni håller på med att planera inför en födelsedagsfest, en möhippa eller en svensexa så är Laserdome den absolut bästa platsen för ett sådant partaj. Funderar du på ett företagsevent tillsammans med din personal så är det också Laserdome som gäller för dig och er.

Det här är nämligen ett evenemang som kommer att ge er minnen för livet. Spänningen inne i mörkret. Adrenalinet som pumpar runt i kroppen. Äventyret. Alla glada och förtjusta skratt. Efteråt kan ni sitta ner tillsammans med något gott i varsitt glas och sammanfatta er fantastiska upplevelse.

Laserdome är den ultimata platsen för ert nästa evenemang. Det kan ni lita på. Boka Laserdome i Stockholm inför ert kommande party.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Laserdome”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna produkt innehåller annonslänkar.