/
/
Fiskpedikyr

Fiskpedikyr

300 kr

Härligt kittlande pedikyr som gör underverk för dina fötter! Denna gamla behandling från öst ger en känsla av fräsch hud och avkoppling.

Du får en lugn och rofylld stund medan Garra Rufa fiskar ger dina fötter en skön behandling. Det är en skonsam och stimulerande behandlingsform som också ger micromassage för dina fötter vilket sätter igång blodcirkulationen. Slutresultatet är lena fötter och en avslappnande känsla! Fiskarna som används har inga tänder utan nibblar bort död och skadad hud. Behandlingen stimulerar också sårläkning (men man bör inte ha några öppna sår vid behandlingstillfället)

Behandlingstiden är 40 minuter och efter behandlingen blir fötterna insmorda med mjukgörande kräm och en lättare fot massage.

Ort för upplevelsen: Göteborg, Västerås, Sundsvall, Uppsala

Fiskpedikyr – Vad är det?

Fiskspa, eller fiskpedikyr som man ibland brukar kalla den här företeelsen med ett mer modernt ord, är ett i många avseenden nygammalt fenomen som på senare år har dykt upp på den skimrande spahimlen.

Det är med andra ord en sorts hudvård vars goda egenskaper man har känt till i flera år men som först nu har slagit igenom ordentligt på bred front. Har du inte provat fiskspa för dina fötter ännu så är det sannerligen hög tid att du gör det nu.

Så här fungerar det

  • Du stoppar ner dina fötter i en vattentank av mindre modell.
  • I detta lilla ”akvarium” simmar ett helt stim av små fiskar av arten Kangal Garra rufa, eller doktorsfisk som dessa firrar också brukar kallas, omkring.
  • Doktorsfiskarna äter upp förhårdnader och de döda hudcellerna på dina fötter. Resultatet efter blott en halvtimmes behandling i ett fiskspa är förbluffande. Dina fötter kommer att kännas som nya igen.

Det här med fiskspa är något som har kommit mycket starkt på senare år. På de allra flesta spaanläggningar runtom i landet erbjuder man följaktligen sina gäster att prova på denna spännande och sköna fotbehandling.

Dina fötter är värda en god omvårdnad

Har du tänkt på hur hårt dina fötter måste arbeta? Hela livet, från och med den dag då du lärde dig att gå, så är det fötternas uppgift att bära hela din kropp. I tusentals mil efter tusentals mil är det dem som ser till att du kan förflytta dig. Håll med om att dina fötter tvingas jobba hårt.

 • Har du belönat dina fötter någon gång?
 • Fotvård är de facto mycket viktigare än vad man kanske kan tro.
 • Om du inte vårdar dina fötter så kommer de i långa loppet att bli fullständigt utslitna med den effekten att de inte klarar av att bära hela dig längre.

Fotvård kan innebära många olika saker

Det finns helt klart väldigt många sätt att vårda sina fötter. Själva ordet fotvård kan ju innebära en hel mängd med olika saker. Man kan smörja in sina fötter med balsamerande fotsalvor, till exempel. Man kan bära fotriktiga skor. Man kan fila fotsulorna.

Men det finns en typ av fotvård som har kommit ganska starkt på senare år och som vid första anblicken kan få vem som helst att rynka misstänksamt på näsan och undra vad i hela världen det kan handla om. Vi snackar givetvis om fiskspa.

Fiskspa är hudvård de luxe

Att låta sina händer och fötter få uppleva den lindrigt uttryckt behagliga känslan av ett fiskspa är något som alla händer och fötter borde få uppleva med jämna mellanrum. Fiskspa är rätt och slätt hudvård de luxe av absolut bästa märke.

Om du besöker en spaanläggning som erbjuder fiskspa så kombineras denna avslappnande hudvårdsupplevelse med rofylld musik i högtalarna samt något riktigt gott i ett glas och på en tallrik bredvid dig. Detta är något som dina händer och fötter är värda.

Fiskspa erbjuds numera på de allra flesta spaanläggningar runtom i vårt avlånga land. Ett annat ord för fiskspa är fiskpedikyr, vilket kanske förklarar på ett lite bättre sätt vad det hela handlar om.

Ordet pedikyr betyder ju som bekant fotvård och ett bättre sätt att ta hand om sina fötter på än att sticka ner dem i behagligt tempererat vatten och låta små fiskar gnaga bort förhårdnader och döda hudceller finns nog inte på kartan.

Men även om det primärt handlar om fotvård så fungerar ett fiskspa minst lika bra för att behandla dina händer också. Händer som kanske har utsatts för hårt arbete under en lång följd av år blir som nya igen när doktorsfiskarna har fått göra sitt.

Om du ligger i startgroparna i akt och mening att boka en rogivande och välbehövlig spaupplevelse så är det ett hett tips att du kollar upp med spaanläggningen ifråga om man erbjuder sina besökare möjligheten till fiskspa, innan du bokar in dig där.

 

Stärk teamet – Fiskspa för företagets medarbetare

Planerar du och ditt företag en konferens för alla era medarbetare? Ett fiskspa är en perfekt och garanterat mycket omtyckt upplevelse som alla anställda på företaget kommer att älska.

Ta med detta i planeringen inför er konferens innan ni bokar själva konferensanläggningen. Börja med att fråga personalen där om man erbjuder fiskspa innan du och ni slutför själva bokningen.

Det kommer nämligen snabbt att resultera i att varenda mungipa hos din personal pekar rakt upp om du kan överraska dem med möjligheten att få sina fötter och händer behandlade i ett fiskspa.

Vi vågar lova dig att det kommer att bli företagets absolut bästa konferens någonsin om du likt lök på laxen kan erbjuda alla anställda denna lyxiga upplevelse under konferensen.

Boka konferens med fiskpedikyr för dig och din personal

Går du omkring och funderar på om det kanske har blivit dags att samla hela personalen på ditt företag för en riktigt trevlig och givande konferens någonstans inom den närmaste tiden? En konferens brukar som bekant bidra till en förstärkt vi-känsla i teamet.

Dessutom genererar en konferens en hel massa i synergieffekt i stil med:

 • Teambuilding
 • Bättre stämning i teamet
 • Förstärkt fokus

Konferensanläggningar med fiskspa

Konceptet med att boka konferens för att på så sätt vässa den egna personalen till nya och bättre stordåd är något som bara växer sig starkare och starkare i vårt land. Detta har bland mycket annat resulterat i att nya konferensanläggningar poppar upp likt svampar ur jorden.

Det finns med andra ord väldigt mycket att välja mellan för alla de företagsledare som är intresserade av att boka konferens för sig och sin personal. Många konferensanläggningar är speciellt inriktade på hälsa och friskvård medan andra är mer allround.

Om du verkligen vill få ut det mesta möjliga ur din konferens och därmed få maximal valuta för de pengar som en sådan konferens trots allt kostar så ska du leta reda på en konferensanläggning med allt under ett tak.

Det vill säga boendet, matsal och samlingslokaler samlade på ett ställe för att på så sätt slippa sprida ut konferensen på ett flertal olika fastigheter. Dessutom så ska det vara enkelt och smidigt att kunna ta sig dit och tillbaka hem igen.

Men det finns de facto ytterligare en detalj som nästan är viktigast av dem alla; det bör nämligen finnas tillgång till vettiga och meningsfulla aktiviteter som alla deltagare kan ägna sig åt efter era samlingar.

Ett säkert tips är att ni bokar er konferens på en anläggning som erbjuder olika former av spabehandlingar. Det är här som det här med fiskspa kommer in. Att låta dina medarbetare få prova på att få pedikyr i form av fiskspa kommer att sitta som pricken över i. Det törs vi lova.

Det finns redan ett ganska stort antal konferensanläggningar på olika platser i vårt land som kan erbjuda sina gäster fiskspa. Detta trots att begreppet fiskspa fortfarande på många sätt befinner sig i sin linda på våra breddgrader.

 

Trötta fötter får nytt liv igen

Fiskspa är utan tvivel något av ett litet mirakel som ser till att trötta fötter och händer begåvas med nytt liv igen. Detta är den absolut bästa presenten som du som företagsledare kan ge till din personal. Förhårdnader, torr och livlös hud och fula hälsprickor försvinner i ett nafs.

Det har även visat sig att personer som lider av psoriasis upplever en märkbar förbättring efter att ha provat på fiskspa. Alla positiva rapporter från personer som har behandlats med fiskspa pekar samstämmigt på att detta är ett litet mirakel.

Du har nog redan förstått att du ska låta fiskspa ingå som en del i programmet för er nästa konferens. Varför inte ta tag i det hela redan idag? Boka din nästa konferens med fiskspa och din personal kommer att tacka dig.

Doktorsfiskarna gör jobbet

Du sticker ner dina bara fötter i detta vatten med sitt magnifika myller av små fiskar, som genast sätter igång med att polera dina fötter. Det doktorsfiskarna gör är att de allihop och gemensamt knaprar bort alla förhårdnader och döda hudceller från dina fötter.

När du efter cirka en halvtimme lyfter upp dina fötter ur vattnet så är de helt lena och mjuka på ett sätt som du aldrig har upplevt dem förut. De små doktorsfiskarna har med andra ord gjort ett grundligt jobb med dina fötter.

Fiskspa – Naturlig fotvård

Det här med fiskspa är en mycket behaglig upplevelse som alla borde få vara med om. Det är dessutom en väldigt jordnära och inte minst naturlig form av fotvård. Hela grejen är ju att de små doktorsfiskarna livnär sig på döda hudceller.

Summa summarum av vårt resonemang här går ut på att fiskspa utan minsta tvivel är en typ av fotvård som verkligen kan få dina fötter att må som allra bäst.

Varför gå över ån efter vatten?

Men varför gå över ån efter vatten? Du behöver inte ge dig iväg flera mil bort för att besöka ett spa och få denna sköna behandling för dina fötter. Nej, ett fiskspa kan du mycket lätt fixa själv hemma i din egen bostad. Jo, det är faktiskt helt säkert och sant.

Ett akvarium med vackra fiskar i regnbågens alla färger kan man hitta i de flesta hem nu för tiden. Men visste du att man mycket enkelt kan förvandla sitt akvarium till ett riktigt fiskspa?

Ett fiskspa kanske man inte hittar lika lätt i var mans hem som när det handlar om vanliga akvarium med fiskar som simmar omkring därinne till allmän förnöjelse. Men faktum är att det är fritt fram för vem som helst att använda sitt akvarium som fiskspa.

 

Skapa ditt egna fiskspa

Det finns inga som helst regler i Sverige som talar om hur ett fiskspa ska skötas vilket i klartext betyder att vem som helst kan skapa sitt eget fiskspa. Skulle du vara intresserad så är tipset att du besöker en affär som säljer akvariefiskar och frågar personalen där om råd.

Personer som har provat på att få sina fötter behandlade i ett fiskspa har allihop berättat om den kittlande och behagliga känslan när doktorsfiskarna har knaprat bort döda hudvävnader och förhårdnader på fötterna.

 

En behaglig och smärtfri metod

Denna metod har lovordats på olika håll i världen där den har lanserats. Det ska även betonas att den är helt smärtfri.

Dina fötter ska bära dig hela livet. Av den anledningen är de värda lite extra omvårdnad och skötsel. Om du besväras av förhårdnader och jobbiga hälsprickor så kan en halvtimmes behandling av doktorsfiskarna i ett fiskspa göra susen.

Bygg därför ditt eget fiskspa eller se till att få denna behandling nästa gång som du besöker ett vanligt spa och du kommer att dansa fram på helt nya fötter efter behandlingen. Vi lovar!

 

Finns det några risker med fiskspa?

Alla talar om fiskspa och hur bra och behagligt det är att få sticka ner sina trötta och med mängder av förhårdnader och död hud beklädda fötter i ett akvarium eller någon annan typ av vattentank och få sina fossingar behandlade av mängder med små fiskar.

Det är nämligen det som är hela grejen med fiskspa, eller fiskpedikyr som denna form av behandling också brukar kallas för med ett lite finare ord. Lovorden haglar över grejen med fiskspa och det låter nästan som om det skulle vara frågan om någon sorts mirakulös behandling.

 • Men är fiskspa verkligen så fantastiskt som det beskrivs?
 • Finns det inga risker med detta?

Detta är verkligen både djupa och viktiga frågor som måste ställas och dessutom få sina svar. Vi ska därför ta en lite närmare titt på det här med fiskspa i den här artikeln och därmed passa på att ta upp frågan om de eventuella riskerna med fiskspa. Häng med nu så åker vi!

Fiskspa brukar i reklamen framställas som ytterst välgörande för personer vars fötter plågas av förhårdnader samt torr och död hud. Fiskarna som simmar runt i vattentanken är av arten doktorsfiskar och de livnär sig på att äta upp förhårdnaderna och de döda hudcellerna.

Fiskpedikyr – En bra metod mot psoriasis

Förespråkarna brukar gärna framhålla att behandlingen med fiskspa är särskilt positiv för personer som lider av hudsjukdomen psoriasis. Men på senare tid har ledande forskare i England uttalat sig kritiskt kring detta påstående.

Man har från forskarhåll rest ett varnande finger för att främst personer som lider av psoriasis och diabetes löper ganska stor risk i samband med fiskpedikyr. Man pekar på att vattnet i akvariet kan vara förorenat och att fiskarna kan sprida resistenta bakterier och sjukdomar.

Om en person med psoriasis eller diabetes har helt släta och friska fötter utan sår ska det inte vara någon risk med fiskspa. Men minsta lilla sår kan orsaka rent ut sagt ohyggliga konsekvenser för personer med dessa sjukdomar, varnar forskarna.

I Nordamerika har man tagit dessa varningens ord på extra stort allvar, vilket bland annat fått till följd att man i 18 av USA:s totalt 50 delstater samt i delar av grannlandet i norr, Canada, har totalförbjudit behandling med fiskspa. Orsaken sägs vara hygieniska skäl.

 

Fiskspa i Sverige

Här hemma i Sverige har vi däremot en helt annorlunda syn på fiskspa och fiskpedikyr. I vårt land har vi inga som helst restriktioner när det gäller detta. Här är det nämligen fritt fram för vem som helst att erbjuda denna typ av behandling, utan att ens behöva söka tillstånd hos myndigheterna.

Det bör även noteras att en person som lider av psoriasis har per definition ett överflöd av döda hudceller och kan även ganska ofta ha sprickbildningar på fötterna. Detta kan med lite otur resultera i att man drabbas av infektioner om vattnet inte är hundraprocentigt rent.

Så för att sammanfatta vad vi vill ha sagt i den här artikeln så kan vi konstatera att synen på det här med fiskspa skiljer sig åt ganska mycket till stor del beroende på vem det är som man talar med.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fiskpedikyr”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna produkt innehåller annonslänkar.