/
/
Svampodlingshus

Svampodlingshus

239 kr

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Coolstuff

Presenten till den som älskar svamp – Svampodlarhus

Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp, sjöng vår folkkäre Lasse Åberg en gång i tiden tillsammans med Electric Banana Band, vi tror premiären var i Trazan Apansson i slutet av 70-talet men är inte helt säkra.

Ja, det var inte så konstigt att Lasse Åberg hade huvudet fullt av svamp eftersom hans bostadsort var omgiven av svamprika Upplandsskogar. Men det är inte alla som har så mycket svamp i närheten och det är inte alla som gillar att krypa runt på knä i skogen bland djurskit och småkryp, så vad ska man då göra om man inte vill köpa de besprutade svamparna i livsmedelsaffären? Jo, köpa ett svampodlingshus såklart! En given hit för alla svampälskare.

Känner du någon som älskar matlagning, odling eller tycker organiskt är viktigt? Svampodlingshuset är en super rolig present som ger ett roligt projekt att syssla med hemma.

Såhär odlar du svamp hemma

När du köper svamphuset kan du välja mellan gul ostronskivling, grå ostronskivling eller både och.

Det här svamphuset i kartong kanske inte ser mycket ut för världen men du kan faktiskt odla svamp i det utan att behöva tillsätta något annat än vatten. Du behöver alltså inte leta runt efter en massa svampsporer, vettig odlingsjord och  så vidare, allt finns med i paketet. Så här gör du:

  1. Blanda halmpellets och mycel i odlingspåsen, allt finns med i förpackningen.
  2. Häll på vatten.
  3. Ställ påsen i svamphuset och förslut både påsen och huset.
  4. Efter ca 3 veckor börjar svamparna snabbt växa ur huset.
  5. Bara några dagar senare kan du skörda svamparna eller placera ut dem i trädgården.

Det här är en given julklapp till den inbitne svampplockaren eftersom skogarna inte precis är överfyllda med vamp kring jul.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Svampodlingshus”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna produkt innehåller annonslänkar.