svamphus

Svamphus

199 kr

Köp produkt

Produktbeskrivning

Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp, sjöng vår folkkäre Lasse Åberg en gång i tiden tillsammans med Electric Banana Band, vi tror premiären var i Trazan Apansson i slutet av 70-talet men är inte helt säkra.

Ja, det var inte så konstigt att Lasse Åberg hade huvudet fullt av svamp eftersom hans bostadsort var omgiven av svamprika Upplandsskogar. Men det är inte alla som har så mycket svamp i närheten och det är inte alla som gillar att krypa runt på knä i skogen bland djurskit och småkryp, så vad ska man då göra om man inte vill köpa de besprutade svamparna i livsmedelsaffären? Jo, köpa ett svampodlingshus såklart! En given hit för alla svampälskare.

Det här svamphuset i kartong kanske inte ser mycket ut för världen men du kan faktiskt odla svamp i det utan att behöva tillsätta något annat än vatten. Du behöver alltså inte leta runt efter en massa svampsporer, vettig odlingsjord och  så vidare, allt finns med i paketet. Så här gör du:

  1. Blanda halmpellets och mycel i odlingspåsen, allt finns med i förpackningen.
  2. Häll på vatten.
  3. Ställ påsen i svamphuset och förslut både påsen och huset.
  4. Efter ca 3 veckor börjar svamparna snabbt växa ur huset.
  5. Bara några dagar senare kan du skörda svamparna eller placera ut dem i trädgården.

Det här är en given julklapp till den inbitne svampplockaren eftersom skogarna inte precis är överfyllda med vamp kring jul.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Svamphus”