/
/
Fallskärmshoppning

Fallskärmshoppning

3,500 kr

Ge bort fallskärmshoppning i present

Ge bort en fallskärmshoppning i upplevelsepresent till någon som gillar utmaningar, äventyr eller extremsporter! En fallskärmshoppning passar i och för sig alla som gillar att prova något nytt, något spännande. Det är också den perfekta presenten till svensexan. Den som väl har hoppat fallskärm får ett minne för livet och vill förmodligen göra det om och om igen.

Hur går upplevelsen till?

Hela upplevelsen tar ca 2 timmar. Man får en ordentlig genomgång av en erfaren instruktör där ni får veta allt nödvändigt. Sedan är det dags att åka upp med det lilla planet till ca 3000 meter höjd. Flygningen tar ca 25 minuter.

När du hoppar gör du det tillsammans med en erfaren och utbildad instruktör! All nödvändig utrustning ingår och alla fallskärmshoppare bli försäkrade genom Svenska Fallskärms Förbundet. Till en extra kostnad kan du få din upplevelse filmad och fotad, förevigar minnet för livet!

Upplevelsen går att boka april – oktober i Sundsvall, Kristianstad

Hoppa fallskärm – En obeskrivlig upplevelse

Att hoppa fallskärm är en obeskrivlig upplevelse. Bara de som har hoppat fallskärm vet hur det känns att först falla fritt i 200 kilometer i timmen under 30 sekunder innan fallskärmen vecklar ut sig. Sedan svävar du ner mot marken i ungefär fem minuter innan du landar mjukt på marken. Det är inte många extremsporter som ger en sådan adrenalinkick som det fria fallet. När fallskärmen sedan vecklat ut sig kan du njuta av den fantastiska utsikten under dig och molnen tät ovanför dig. I normala fall hoppar du från 3000 – 4000 meters höjd och faller tusentals meter. Fallskärmen vecklar ut sig när det är mindre än 1 kilometer kvar till marken.

Nybörjare och andra som vill testa fallskärmshoppning för att se om det är något för dem tandemhoppar. Det innebär att du hoppar du med välutbildad instruktör som har lång vana av tandemhopp. Innan ni hoppar får du instruktioner om hur hoppet går till och hur du ska göra. Om du ger bort en fallskärmshoppning i present är det tandemhoppning det handlar om.

Tandemhopp

När du vill testa fallskärmshoppning eller ge bort en fallskärmshoppning i present är det tandemhopp det handlar om. Därför ska vi här förklara hur ett tandemhopp går till. Att hoppa tandemhopp Ett tandemhopp är ett fallskärmshopp som du gör tillsammans med en kvalificerad instruktör. När du ska göra ett tandemhopp får du först lära känna din instruktör som går igenom hur fallskärmshoppet går till och vad du bör tänka på. Teorin är mest till för att du ska få ut mer av ditt tandemhopp och för att du ska känna dig trygg, det är ändå instruktören som kommer att ta kontrollen över hoppet. Du behöver alltså inte vara orolig för att du måste komma ihåg en massa saker för att fallskärmshoppet ska bli lyckat. Genomgången brukar bara pågå i 15 minuter. Efter genomgången är det dags att kliva in i flygplanet som tar er flera tusen meter upp i luften. Innan hoppet kopplas du ihop med instruktören och sedan är det dags för er att hoppa. Under hela 45 sekunder faller ni fritt i 200 km i timmen innan fallskärmen vecklar ut sig. Snacka om att få en adrenalinkick som slår bungyjump med hästlängder! Sedan svävar ni sakta ner mot marken i 5 – 10 minuter innan ni tryggt landar på marken. Det är en hissnande upplevelse. Om du har tur kan du även få prova att styra fallskärmen själv innan ni landar.

Vem kan tandemhoppa?

Åldersgränsen är 12 år, men om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd. Normalt måste man vara minst 140 cm lång och väga högst 100 kilo. Om du inte riktigt uppfyller kraven bör du kontakta de som har ansvaret för fallskärmshoppningen för att se om de har en lösning för dig.  Nykterhet är självfallet även ett krav! Bärsen får vänta till efter upplevelsen är färdig.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fallskärmshoppning”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna produkt innehåller annonslänkar.