/
/
Afternoon Tea för två

Afternoon Tea för två

595 kr

Afternoon Tea för två – En mysig upplevelsepresent

Afternoon Tea för två är en gåva som inte bara bjuder på delikata smaker utan också på en minnesvärd upplevelse att dela med en när och kär person. Det är den ultimata presenten att ge till ett par, vare sig det är som en bröllopsgåva för att fira deras kärlek eller som en present på någon av deras födelsedagar.

Men det är inte bara för par – Afternoon Tea är perfekt för alla tillfällen och relationer. Ta med din mamma på en härlig Afternoon Tea för att fira morsdag och skapa minnen som varar livet ut. Du och hon tillsammans som snackar skit och äter gott, hon kommer bli överlycklig!

Eller varför inte överraska din mormor på hennes födelsedag med en klassisk brittisk fika, komplett med scones, små kakor och förstås en doftande tekanna.

Och för dig och din partner är Afternoon Tea den perfekta möjligheten till lite kvalitetstid tillsammans. En mysig dag där ni bara kan njuta av varandras sällskap, avnjuta läckra bakverk och diskutera allt från stora drömmar till vardagliga äventyr.

Så oavsett vem du vill överraska eller vilken anledning det är, är Afternoon Tea för två en gåva som kommer att glädja och förtjusa alla. En smakfull upplevelse som skapar minnen för livet.

 

Vad erbjuds på en Afternoon Tea?

På en Afternoon Tea-upplevelse av detta slag får du möjligheten att välja mellan den klassiska brittiska varianten eller den förtjusande franska. Båda alternativen erbjuder en överflödande uppsättning av delikatesser och en perfekt balans mellan tradition och nytänkande.

För den som väljer den brittiska varianten serveras självklart en rykande kanna te från det ansedda Chaikhana-sortimentet. Därefter bjuds du på en färgsprakande palett av fyra olika engelska snittar, varma nybakade scones serverade med marmelad och clotted cream, och för att avsluta med stil, en valfri dessert från deras exklusiva meny.

För de som vågar utforska den franska varianten bjuds en rad utsökta rätter. Även här är teet i fokus och du får välja bland en rad exklusiva sorter. Därefter bjuds du på en mängd delikatesser såsom laxpaté med rökt lax och forellrom, en ljuvlig anklevermousse, följd av camembert och roquefort med fikonconfit, brioche och smör. För att avsluta din smakresa erbjuds du även här en valfri dessert som får dina smaklökar att dansa av glädje.

Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer din upplevelse att äga rum i en atmosfär av avslappning och välbehag, där du och din sällskap får gott om tid att njuta och föra trevliga samtal. Längden på upplevelsen är flexibel och det är helt upp till dig hur länge du vill njuta av denna härliga stund, men vanligtvis tar detta mellan 1 till 3 timmar.

Afternoon Tea är tillgänglig året runt och kan bokas både i Stockholm och Upplands Väsby. Det är en upplevelse som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också ger dig en minnesvärd stund av välbefinnande och gemenskap.

 

Afternoons Tea Historia

För den som vill ha lite förkunskap kring ämnet och ha något att briljera med under upplevelsens samtalsämnen, har vi skrivit ihop en liten artikel om historien bakom Afternoon Tea.

 

Historien om afternoon tea har sina rötter i 1800-talets Storbritannien och nämner ofta Anna, hertiginna av Bedford. Under denna tid var det vanligt med endast två måltider om dagen: en tidig frukost och en sen middag. För många familjer ledde detta till långa perioder av hunger och uttröttning under eftermiddagen.

För att lindra den långa väntan mellan måltiderna började Anna att be om te, bröd och smörgåsar serverade till henne under eftermiddagen. Denna enkla men uppfriskande ritual blev snabbt en vana och spred sig snabbt bland hennes vänner och bekanta.

Det lilla mellanmålet, som kallas ”low tea” eller ”afternoon tea”, blev snabbt en populär social händelse bland den brittiska societeten. Värdinnor såg det som ett tillfälle att bjuda in vänner och bekanta för att umgås och njuta av en stunds avkoppling över en kopp te och läckra tilltugg. Det var inte bara en möjlighet att stilla hungern utan också en chans att visa upp sin elegans och sociala status.

Eftermiddagste blev så populärt att det småningom blev en viktig del av den brittiska kulturen och en symbol för överklassens sofistikerade livsstil. Det var en tid för eleganta kläder, fina porslin och artfullt tillredda bakverk.

Idag fortsätter traditionen med afternoon tea att vara lika omtyckt som någonsin tidigare, både i Storbritannien men även runt om i världen. Det är inte bara en chans att njuta av goda bakverk och utsökt te utan också en möjlighet att koppla av och umgås med vänner och familj i en elegant och avslappnad atmosfär. Afternoon tea är en tidlös tradition som förkroppsligar det bästa av brittisk gästfrihet och kultur.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Afternoon Tea för två”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna produkt innehåller annonslänkar.