Skicka presenter

Allt fler svenskar väljer att köpa och skicka presenter via nätet. Det är inget konstigt med det. Det är nämligen betydligt billigare att köpa presenter på nätet och kostnaden för att skicka presenter via nätet är försumbar. När du skickar en present med den vanliga posten kostar det relativt mycket. Om du ska skicka en billig present med posten kan frakten bli lika dyr som presenten eller om du köper en tung eller skrymmande present kan det kosta hundratals kronor att skicka den. När du köper presenter på nätet betalar i stort sätt ingenting för frakten. Du kanske tycker det låter för bra för att vara sant, men så är det.

När du köper dina presenter via nätet betalar du alltid en låg fraktavgift. Fraktavgiften för presenter på nätet brukar ligga någonstans mellan 30 och 70 kronor. De flesta presenter på nätet är billigare än i den vanliga butiken inklusive fraktavgift. Det gäller framför allt om du handlar presenter som kostar några hundralappar eller mer. Det här innebär inte bara att fraktavgiften i praktiken är gratis, du kan gå på plus också. Om du till exempel köper en present på nätet som kostar 300 kronor plus 50 kronor i fraktavgift har du tjänat 50 kronor om samma present kostar 400 kronor i butiken. Om du dessutom skulle ha skickat presenten med posten får du betala ännu mer. Hur mycket det kostar beror på presentens vikt och storlek. Anta att du får betala ytterligare 100 kronor för att skicka presenten med posten, då har du tjänat 150 kronor på att köpa och skicka din present via nätet. Ibland är frakten dessutom helt gratis om du handlar för ett visst belopp och då tjänar du ännu mer.

Det smidiga med att skicka presenter via nätet är att du kan skicka dem direkt till den som ska få presenterna. Presenterna behöver inte ens passera ditt hem. När du vill skicka dina presenter via nätet fyller du bara i mottagarens adress när du gör din beställning. Svårare än så är det inte.

Vill du skicka en present till någon? Nedan finns lite valmöjligheter för dig.